NAJNOVIJEZanimljivo

POMOĆ I PODRŠKA RODITELJA U ODRASTANJU

POMOĆ I PODRŠKA RODITELJA U ODRASTANJU

Prilikom odrastanja većina roditelja će učiniti apsolutno sve i pokušati zaštititi svoju djecu od druženja s mladima koji ne poštuju univerzalna moralna mjerila. Isto tako, pomoći će im
i biti podrška koja je potrebna kako bi se mladi mogli uspješno nositi s pritiskom vršnjaka, posebno kada je riječ o odlučnom protivljenju da se stane u red onih koji su ogrezli u nemoralu. Mladima se priznaje da mladost brzo prolazi i da u mladosti treba.

POMOĆ I PODRŠKA RODITELJA U ODRASTANJU

Uživati, ali, u isto vrijeme upozorava ih da se u mladosti trebaju pripremiti za budućnost, a upravo u tim godinama donose se odluke od kojih neke od njih imaju trajne posljedice.

Nerazumno donesene odluke mogu upropastiti budućnost čovjeka. Jedna od tih odluka je
odabir društva, ali društvo uključuje puno više. Ono uključuje gledanje televizije, slušanje muzike, čitanje knjga, odlazak u kino ili koristenje interneta. Dakle, šta gledati, slušati, čitati, kakve filmove gledati i kako se služiti internetom? S kime se družiti i šta poslije završene škole raditi?

POMOĆ I PODRŠKA RODITELJA U ODRASTANJU

Duhovno prosvjetljenje

je takođe bitno za odrastanje i toga su svjesnio roditelji koji brinu o mladosti i buducnost svoje djece. Naravno, i društvo u cjelini. Zbog toga, umjesto za izgubljeno i prekratko djetinjstvo, treba izgarati za sretno djetinjstvo i sigurnu i sretnu budućnost svoje djece.

Naravno da svaki roditelj po automatizmu želi najbolje za svoje dijete, kako za njegovo sretno odrastanje i obrazovanje, tako i za njegovu budućnost. Različita društvena uređenja nude različite prilike. Iako je civilizacijska vrijednost zasnovana na tezi da su svi ljudi na planeti zemlji jednaki i da svi zaslužuju istu šansu , stanje nažalost nije tako.

Zamislite kolko talenata u raznim poljima nauke, kulture i sporta svakondnevno bude sputavano i nepovratno izgubljeno za civilizaciju uopšte upravo iz razloga zato što im društvo u kojem odrastaju i roditeljsko-društveni status kao i količina novca istih nije dostupno kao u nekim savremenim društvenim uređenjima. Jasno je da svi nemamo iste šanse, ali to nije razlog da se ne treba boriti za pozitivnije promjene na tom polju.

Ako prepoznate neke vrijednosti i talente na svojoj djeci , tada se potrudite da te talente u skladu sa mogućnostima maksimalno njegujete jer u krajnjem slučaju potrudite se da napustite društvo koje je ograničavajuće da bi priuštili djeci ono što je potrebno.

Migracije su uvijek postojale i još uvijek postoje. Jedna mudrost kaže da ako vam ne ide dobro na jednom mjestu onda se pomjerite jer niste drvo.
Tražite od života više za sebe i svoju djecu.

POMOĆ I PODRŠKA RODITELJA U ODRASTANJU

admin

I am a web developer who is working as a freelancer. I am living in Saigon, a crowded city of Vietnam. I am promoting for http://sneeit.com

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close