NAJNOVIJEZanimljivo

Ovi trikovi će vam pomoći da osušite odjeću kao da je LJETO!

Veliki problem nastaje kada se ovaj veš ne osuši na vrijeme pa od predugog stajanja u ovakvom stanju, počne neprijatno da se osjeća

Svi vole garderobu koja je svježe oprana. Jedan od najlepših osećaja je kada posle tuširanja obučemo čistu garderobu koja miriše. Ipak, u toku zimskih dana veoma je teško ovo postići jer nema dovoljno sunca, a vlaga je prevelika.

Ljeti je lakše osušiti veš jer su materijali dosta tanji, više je sunca i vetra, ali zimi imamo problem sa džemperima i kabastim materijalima koji se i nakon centrifuge veoma teško suše. Veliki problem nastaje kada se ovaj veš ne osuši na vrijeme pa od predugog stajanja u ovakvom stanju, počne neprijatno da se osjeća, a onda je neupotrebljiv i ponovo može u mašinu.

Zato vam mi sada dajemo prijedloge kako da osušite veš u toku zimskih dana, baš kao da je ljeto.

Leti je lakše osušiti veš jer su materijali dosta tanji, a više je sunca i vetra

Provetravajte i ne sušite na radijatoru.

Nekima je jedino rešenje da veš suše u svojim domovima. U tom slučaju veoma je važno da napravite strujanje vazduha i da redovno provjetravate. Na ovaj način veš će se brze osušiti, a tako sprečavate stvaranje buđi u stanu. Ne sušite veš na radijatoru, jer se na taj način u njemu skupljaju bakterije, a rizikujete i pojavu gore navedene buđi u stanu, a to niko ne želi.

Nemojte puniti sušilicu.

Sušilica na kojoj sušite veš ne treba da bude puna. Ostavite prostor između tkanina da vazduh može nesmetano da struji.

Kada ima sunca…

Ukoliko napolju ima sunca obavezno veš iznesite napolje. Može se dogoditi da se veš smrzne, ali kada ga unesete unutra, na sobnoj temperaturi će brzo biti suv.

Trik sa peškirom!

Ukoliko nemate mašinu za sušenje veša, imamo za vas jedan savet. Stavite unutra sa vlažnom odećom i jedan suvi peškir. Peškir će upiti vlagu koja se stvara u mašini, a i on će se polako sušiti sa ostalim vešom. Ovako će vam se odeća brže osišiti i biće nežnija i mekša kada je izvadite iz mašine.

Polusuv veš peglajte odmah i nemojte čekati da se osuši u potpunosti, bolje će se popeglati, a pegla suši dodatno i dezinfikuje tkaninu.

admin

I am a web developer who is working as a freelancer. I am living in Saigon, a crowded city of Vietnam. I am promoting for http://sneeit.com

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close