NAJNOVIJEZdravlje

NEMA NI VAKCINE, NI LIJEKA: Misteriozna i rijetka bolest pogađa djecu i može da izazove PARALIZU!

Zdravstveni zvaničnici u SAD upozorili su javnost na povećanje broja oboljelih od misteriozne i rijetke bolesti koja uglavnom pogađa djecu i može da izazove paralizu, piše sciencealert.com.

Tokom ove godine, potvrđeno je ili se sumnja na ovo oboljenje u 127 slučajeva. Slučajevi akutnog flacidnog mijelitisa ili AFM-a prijavljeni su Centrima za kontrolu bolesti i prevenciju. Broj od 127 oboljelih je značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu. Od tog broja, 62 oboljela su potvrđena u 22 države. Više od 90 odsto potvrđenih slučajeva su djeca od 18 godina i mlađa, a prosječne godine oboljelih su – četiri godine.

Prema riječima predstavnika Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, uprkos naporima specijalista koji sprovode laboratorijske i druge testove, uzroci većine slučajeva oboljevanja ostaju nejasni.

Nema ni vakcine ni lijeka.

Povećanje broja oboljelih zabielježeno je od 2014. godine, a najviše slučajeva se javlja tokom avgusta i septembra. Prema prognozama, bolest će nastaviti da se širi. Zasad ne postoje nikakvi specijalni preparati ni vakcine za liječenje ove rijetke bolesti. Bolest utiče na kičmenu moždinu i može dovesti do doživotne paralize.

Uzročnici su i dalje nepoznati, a doktori smatraju da su virusi, toksini i genetski poremećaji mogući uzroci oboljevanja.

admin

I am a web developer who is working as a freelancer. I am living in Saigon, a crowded city of Vietnam. I am promoting for http://sneeit.com

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close