NAJNOVIJEZanimljivo

MLADI, ŠKOLA I POSLUŠNOST DJECE

MLADI, ŠKOLA I POSLUŠNOST DJECE

Konvenciju o pravima djeteta

(pravo na obrazovanje je osnovno pravo djeteta), te Opću deklaraciju o pravima čovjeka. Uz to, djeca treba da nauče nešto o povijesti čovječanstva, osnovne stvari iz zemljopisa. Zatim trebaju se pripremati za pojedine točke na skupštinskim sastancima, te voditi evidenciju zalihe literature i evidenciju o novčanim prilozima.  Zatim osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja o zemljama u kojima je ono najčešče besplatno, zatim prevoditi literaturu ili popravljati strojeve” itd.

Pored toga, navodi se u časopisu Kula stražara, neškolovane osobe teško prolaze kroz život, neuhranjene su i žive u neprikladnim stambenim uslovima. Te osobe su sklonije praznovjerju i lakše ih je obmanuti iskorištavati. Inače, svrha obrazovanja nije samo sticanje novčane dobiti i bogatstva, kao i da se dijete osposobi za neko konkretno zanimanje, već i da efikasnije saraduje s medicinskim osobljem i državnim službenicima.

U obrazovanja djece

pažnju treba podjednako usmjeriti i na žensku djecu, jer nepismene djevojčice su na neki načindiskriminisane, a u publikaciji koju je objavio Fond Ujedinjenih naroda za pomoć djeci (UNICEF) piše studije pokazuju da je obrazovanje djevojčica jedna od najboljih metoda suzbijanja siromaštva.” Takoder, nivo obrazovanja, to potvrđuju znanstvena istraivanja, značajan je faktor kada je riječ o smrtnosti male djece, (pismenim majkama umire znatno manji broj djece).

Na kraju, obrazovanje djece je veoma važno za razvoj porodice/obitelji i društva uopće, te su roditelj obavezni da upoznaju nastavnike svoje djece, da s njima kontinuirano saraduju na obostranu korist, jer obrazovanje je presudno za razvoj djeteta. Uz to, u tom okviru postoji mnogo literature koja daje uputstva o obrazovanju djece u teškim uslovima, kada ona nemaju mogućnost pohadati školu.

U naučnoj literaturi se s podjednakom pažnjom obraćaju roditeljima i njihovoj djeci roditeljima daodgajaju, a djeci da prihvataju roditeljske savjete i upozorenja i da se pripremaju da preuzimaju odgovornost za svoj život.

Naročito, oni se obraćaju mladim tinejdžerima za koje postoje valjani razlozi zbog kojih bi oni od roditelja trebali tražiti pomoć- dok plove kroz burne tinejdżerske godine.

U prvom redu su upozorenja vezana za privlačnu snagu suprotnog spola gdje se mladima skreće pažnja da se klonu situacija koje bi mogle za njih biti štetne , te da su dužni da im na to skrenu pažnju, jer može se negativno odraziti na osobe u odrastanju i to na emocionalnom nivou.

admin

I am a web developer who is working as a freelancer. I am living in Saigon, a crowded city of Vietnam. I am promoting for http://sneeit.com

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close