FeaturedNAJNOVIJEZdravlje

Kruške su dar za vaše zdravlje

Kruške su dar za vaše zdravlje

Iako prema nekim zapisima kultivacija krušaka datira iz perioda od prije 3.000 godina, postoje pretpostavke prema kojima je u ovom čudesnom voću uživao još čovjek kamenog doba.

U svom slavnom epu “Odiseja” Homer ih je okarakterisao kao “dar bogova”, a u doba francuskog kralja Luja XIV kruške su bile simbol luksuza. Latinsko ime kruške je Pyrus communis, a zajedno sa jabukom i dunjom svrstava se u porodicu ruža. Nekoliko je hiljada vrsta krušaka, svaka vrsta je drugačijeg oblika, boje, veličine, ukusa. Uopšteno, kruške imaju veće okruglo dno koje se prema vrhu, koji završava peteljkom, postepeno sužava.
Sočne su i slatke, sa teksturom pomalo zrnastom, ali mekanom poput maslaca.
Zbog izuzetne slatkoće sok od kruške se ponekad koristi u desertima umjesto šećera, kao zaslađivač. Ipak, jedna osrednja kruška ima manje od 100 kcal.
Idealna su podrška ljudima koji su, a sve ih je veći broj, usvojili moderan stil života, a time se izložili stresu, brzini i crpljenju posljednjih zaliha energije.

1 2 3 4 5Sljedeća stranica

admin

I am a web developer who is working as a freelancer. I am living in Saigon, a crowded city of Vietnam. I am promoting for http://sneeit.com

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close